Alman basını, Türk gemisini basan askerlerini aklayıp Türkiye’ye saldırdı
Türk kargo gemisini Akdeniz’de arayan Alman askerlerin Ankara’nın devreye girmesiyle araçtan inmesi ve sonrasında yaşananlar, dünya medyasında geniş yer buldu. İsrail’den ABD’ye, Almanya’dan İngiltere’ye birçok ülkede haber manşetten verilirken, Alman basını Türkiye’yi suçlayan ifadelere yer verdi.
MSB Doğu Akdeniz’de Türk ticaret gemisinin aranmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bayrak devleti ve kaptanın rızası olmamasına rağmen, Alman fırkateyninin silahlı ve teçhizatlı arama timi, helikopterle cebren gemiye çıkmıştır” dedi.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Doğu Akdeniz’de Türk ticaret gemisinidn uluslararası hukuka aykırı şekilde durdurularak aranmasına ilişkin açıklama yaptı.
Açıklamada, “Bayrak devleti ve kaptanın rızası olmamasına rağmen, Alman fırkateyninin silahlı ve teçhizatlı arama timi, helikopterle cebren gemiye çıkmıştır. Bölgedeki huzur ve istikrarın muhafazası, bu tarz olayların bir daha yaşanmaması için gerekli iş birliği ve koordinasyonun artırılmasına yönelik çalışmaya hazırız” denildi.
MSB’den aranan Türk gemisine ilişkin açıklama! :
Google'da Ara
MSB’den aranan Türk gemisine ilişkin açıklama!