CHP Milletvekili Murat Emir’in, 20 gün önce ortaya attığı Çin aşısının alımında aracı firma kullanıldığı ve aşıyı Keymen İlaç firmasının getirdiği iddiası sonrası şirketin avukatı Senanur Kapusuz bugün aşı çalışmalarında gönüllü olduğunu sosyal medyadan duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise aşılarla ilgili "DMO doğrudan alacak, aracı yok" ifadelerini kullanmıştı.
Çin’den koronavirüs aşılarını getiren firmanın, Keymen şirketi olduğu ortaya çıktı.
Şirketin avukatı Senanur Kapusuz, aşı çalışmalarında gönüllü olduğunu sosyal medyadan duyurdu.
Sağlık Bakanlığı’nın Çin’den getirilen koronavirüs aşısındaki aracı şirketin Keymen İlaç olduğu TRT muhabirinin çektiği fotoğrafta görülmüştü.
KEYMEN Şieketin Avukatı Senanur Kapusuz, Twitter hesabından 4 Aralık ve sonraki günlerde yaptığı paylaşımlarda şunları söylemiş:
“Keymen İlaç olarak Türkiye’ye getirdiğimiz Çin Aşısı olarak bilinen faz3 klinik çalışmaları devam eden korona aşısı için bugün ben de gönüllü oldum. Birlikte çalışmaktan gurur duyduğum Yönetim kurulu başkanımız Sayın Cantürk Alagöz’e gösterdiği olağanüstü çaba için teşekkür ederim. Klinik çalışmalarda yapılan üç aşıdan biri plasebo aşısı. Boş aşı denk gelmediyse 23 gün sonra sonuçları net bir şekilde göreceğim. Şu ana kadar bir yan etki görmedim. Türkiye geneli 25 merkezde yapılan gönüllü başvuruları tamamlandı. İkinci doz 14 gün içinde herhangi bir yan etki gözlemlemedim. İlk doz ve ikinci doz vurulurken hafif bir yanma sonrasında da kolumda sızı oldu. *Boş aşı olma ihtimali yüzde yüzde 33.”

TVHABERİ
ÇİN AŞISI ARACI ŞİRKET BİLMECESİ! :
Google'da Ara
ÇİN AŞISI ARACI ŞİRKET BİLMECESİ!