Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınların tüm itirazlarına rağmen İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı kadınların eylemleri sürüyor.
İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı kadınlar eylemlerini sürdürüyor: Yaşam haklarımızı kararnamelerle ortadan kaldırmanıza izin vermeyeceğiz.
İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile feshedilmesine karşı 20 ve 21 Mart’ta ülkenin dört bir yanında sokağa çıkan kadınlar eylemlerini sürdürüyor. İstanbul’un bir çok ilçesinde İstanbul Sözleşmesini Uygula Kampanya Grubu’nun çağrısıyla eylemler gerçekleştirildi. Kadınların eylemleri farklı illerde de devam etti.

AVCILAR
Avcılar Kadın Platformu, Avcılar Deprem Anıtı önünde bir araya gelerek "İstanbul Sözleşmesi bizimdir, vazgeçmeyeceğiz" sloganıyla açıklama yaptı. "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" pankartı açan kadınlar, "Yaşamak istiyoruz", "Kadın, yaşam, özgürlük", "6284 uygula", "Kadın cinayetleri politiktir", "Jin, jiyan, Azadi" dövizleri taşıdı.
Açıklamayı Eğitim Sen 7 No’lu Şube Kadın Sekreteri Gamze Yıldırım okudu. Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden gece yarısı çıkarılan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile çekildiğinin belirten Yıldırım, "Gece yarısı yayınlanan bu üç beş satırlık kararnamelerle halk iradesinin oluşturduğu meclis görmezden gelinerek fiili bir monarşi oluşturulmuştur. Ama gözden kaçan önemli nokta bu kararnamenin yasalar önünde de kadınların gözünde de hiçbir anlamının olmayışıdır. Bu açıkça hukuka aykırı bir kararnamedir acilen iptal edilmelidir" talebi yinelendi.

Cumhurbaşkanı kararının 20 Mart gecesi Resmi Gazete’de yayımlanmasından itibaren eylemlerini sürdüren kadınların bugün İstanbul’daki adresi Esenyalı ve Beşiktaş oldu. "İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula" kampanya grubunun çağrısıyla eylemlere katılan çok sayıda kadın, "Haklarımızdan, hayatlarımızdan ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğiz" dedi.
EVRENSEL
Kadınların İstanbul Sözleşmesi eylemleri devam ediyor :
Google'da Ara
Kadınların İstanbul Sözleşmesi eylemleri devam ediyor