Suriyede Kamu Güvenliği Güçleri, Lazkiye kentinin mahallelerinde güvenliği sağlamak ve devrik rejim kalıntılarının yarattığı istikrarsızlık sonucu meydana gelen ihlal ve hırsızlıkları kontrol altına almak için konuşlandırılıyor. Kamu Güvenlik Güçleri, Güvenliği, İhlalleri Ve Hırsızlıkları Kontrol Etmek İçin Lazkiye Şehri Mahallelerine Konuşlandırıldı

Suriye’de HTŞ öncülüğündeki cihatçı grupların, ülkenin kuzeybatısındaki Lazkiye’de yaşayan Alevilere yönelik saldırıları arttı. HTŞ karşıtı silahlı grupların karşılık vermesiyle başlayan çatışmalar sürüyor.

Alevilere yönelik infaz, işkence, kaçırma gibi çok sayıda olayın yaşandığı belirtilirken sosyal medyada yayılan ancak teyitlenmeyen videolarda da bu tip vakalar görülüyor.

Çatışmalar sürerken Fransız haber ajansı AFP, 4 günden uzun zamandır devam eden çatışmalarda HTŞ öncülüğündeki yeni Suriye hükümetine bağlı güçlerin, 300’den fazla Alevi’yi katlettiğini yazdı.